5. panta ceturto un septīto daļu
1. Augļu un dārzeņu izdalei piemēro šādu atbalsta likmi par vienu porciju:
1.1. nefasētiem augļiem – 0,13 euro;
1.2. fasētiem augļiem – 0,18 euro;
1.3. nefasētiem bioloģiskiem augļiem – 0,15 euro;
1.4. fasētiem bioloģiskiem augļiem – 0,20 euro;
1.5. nefasētiem dārzeņiem – 0,08 euro;
1.6. fasētiem dārzeņiem – 0,14 euro;
1.7. nefasētiem bioloģiskiem dārzeņiem – 0,10 euro;
1.8. fasētiem bioloģiskiem dārzeņiem – 0,16 euro;
1.9. nefasētiem augļu un dārzeņu asorti – 0,13 euro;
1.10. fasētiem augļu un dārzeņu asorti – 0,19 euro;
1.11. nefasētiem bioloģiskiem augļu un dārzeņu asorti – 0,15 euro;
1.12. fasētiem bioloģiskiem augļu un dārzeņu asorti – 0,21 euro.
2. Piena izdalei piemēro šādu atbalsta likmi par litru:
2.1. pienam iepakojumā, ne lielākā par 250 mililitriem, – 0,95 euro;
2.2. pienam iepakojumā, kas lielāks par 250 mililitriem, – 0,70 euro;
2.3. bioloģiskajam pienam iepakojumā, ne lielākā par 250 mililitriem, – 0,97 euro;
2.4. bioloģiskajam pienam iepakojumā, kas lielāks par 250 mililitriem, – 0,72 euro.
A daļa. Aptaujas objekts – izglītības iestāde
1. Pirms atbalsta programmas īstenošanas iegūstamā informācija:
1.1. izglītības iestādes nosaukums un adrese;
1.2. izglītojamo skaits un vecums;
1.3. izglītības iestādes vadības un pedagogu informētība par atbalsta programmu, īpaši par augļu, dārzeņu un piena patēriņu veicinošiem pasākumiem, pasākumiem, kuru mērķis ir veicināt veselīga uztura paradumus, un pasākumiem, kuru mērķis ir atjaunot izglītojamo saikni ar lauksaimniecību (iesaistīšanās, attieksme).
2. Pēc atbalsta programmas īstenošanas iegūstamā informācija:
2.1. atbildīgā persona (amats) par atbalsta programmas norisi izglītības iestādē;
2.2. produktu piegādes biežums;
2.3. produktu izdales laiks (rīts, pusdienlaiks vai pēcpusdiena);
2.4. produktu patēriņa vieta (klase, skolas ēdnīca, cita);
2.5. produktu izcelsme;
2.6. atbalsta programmas laikā patērētais produktu daudzums, augļu un dārzeņu sugas, produktu atbilstība integrētās audzēšanas prasībām, bioloģiskās lauksaimniecības prasībām vai nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas prasībām;
2.7. izglītības iestādes vadības un pedagogu informētība un viedoklis par atbalsta programmā iespējamiem papildu izglītojošiem pasākumiem un par pieejamiem līdzekļiem šādu pasākumu īstenošanai (iesaistīšanās, attieksme);
2.8. īstenotie pasākumi, kuru mērķis ir atjaunot izglītojamo saikni ar lauksaimniecību, tostarp veicinot izpratni par lauksaimniecību un pārtikas ražošanu, par reģionam un sezonai raksturīgiem produktiem, par videi draudzīgām lauksaimnieciskās ražošanas metodēm, par cīņu pret pārtikas izšķērdēšanu;
2.9. īstenotie pasākumi saistībā ar veselīga uztura paradumu veidošanas veicināšanu un pasākumi saistībā ar augļu, dārzeņu un piena patēriņa palielināšanu.
B daļa. Aptaujas objekts – izglītojamo ģimenes locekļi
3. Pirms atbalsta programmas īstenošanas iegūstamā informācija:
3.1. sociālekonomiskie dati (ģimenes ienākumu līmenis – zems, vidējs vai augsts);
3.2. izglītojamo ēdienreizes (ēd skolas ēdnīcā, mājās vai līdzpaņemtās maltītes);
3.3. augļu, dārzeņu un piena patēriņš, biežums un veids, ko patērē izglītojamais (augļiem un dārzeņiem – svaigi, vārīti vai cepti, sula; pienam – svaigā veidā, biezputrās vai citos pagatavotos ēdienos, piedeva ēdienam, cits variants);
3.4. ģimenes locekļu zināšanas par veselīgu uzturu un to, cik bieži uzturā jālieto augļi, dārzeņi un piens;
3.5. ģimenes nodrošinājums ar augļiem, dārzeņiem (pirkti, pašu audzēti, cits variants) un pienu (pirkts, iegūts pašu saimniecībā, cits variants). Ja ģimene produktus pērk, norāda, cik bieži, kur (lielveikalā, tirgū, no ražotāja, citur) un kas nosaka produkta izvēli (cena, izcelsme, ražotājs).
4. Pēc atbalsta programmas īstenošanas iegūstamā informācija:
4.1. sociālekonomiskie dati (ģimenes ienākumu līmenis – zems, vidējs vai augsts);
4.2. izglītojamo ēdienreizes (ēd izglītības iestādes ēdnīcā, mājās vai līdzpaņemtās maltītes);
4.3. augļu, dārzeņu un piena patēriņš, biežums un veids, ko patērē izglītojamais (augļiem un dārzeņiem – svaigi, vārīti vai cepti, sula; pienam – svaigā veidā, biezputrās vai citos pagatavotos ēdienos, piedeva ēdienam, cits variants);
4.4. ģimenes locekļu zināšanas par veselīgu uzturu un to, cik bieži uzturā jālieto augļi, dārzeņi un piens;
4.5. ģimenes nodrošinājums ar augļiem un dārzeņiem (pirkts, iegūts pašu saimniecībā, cits variants). Ja ģimene produktus pērk, norāda, cik bieži, kur (lielveikalā, tirgū, no ražotāja, citur) un kas nosaka produkta izvēli (cena, izcelsme, ražotājs, cits).
C daļa. Aptaujas objekts – izglītojamais
5. Pirms atbalsta programmas īstenošanas iegūstamā informācija:
5.1. sociālekonomiskie dati;
5.2. sabiedrības veselības indikatori;
5.3. produkti – dārzeņi, augļi (suga, svaigi, vārīti vai cepti, sulas), piens un piena produkti, kam izglītojamais dod priekšroku;
5.4. augļu, dārzeņu un piena patēriņa biežums;
5.5. iemesli augļu, dārzeņu un piena lietošanai uzturā (veselības apsvērumi, sociālie faktori, ģimenes paradumi);
5.6. augļu, dārzeņu, piena lietošanas laiks un vieta;
5.7. viedoklis par veselīgu dzīvesveidu un veselīgu uzturu kā veselīga dzīvesveida sastāvdaļu.
6. Pēc atbalsta programmas īstenošanas iegūstamā informācija:
6.1. sociālekonomiskie dati (ģimenes ienākumu līmenis – zems, vidējs vai augsts);
6.2. sabiedrības veselības indikatori;
6.3. produkti – dārzeņi, augļi (suga, svaigi, vārīti vai cepti, sulas), piens un piena produkti, kam izglītojamais dod priekšroku;
6.4. augļu, dārzeņu un piena patēriņa biežums;
6.5. iemesli augļu, dārzeņu un piena lietošanai uzturā (veselības apsvērumi, sociālie faktori, ģimenes paradumi);
6.6. augļu, dārzeņu, piena lietošanas laiks un vieta;
6.7. izglītojamā viedoklis par veselīgu dzīvesveidu un veselīgu uzturu kā veselīga dzīvesveida sastāvdaļu.