Rīkojuma konsolidētā versija

23-TA-2993
Par Eiropas Savienības Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna 2. komponentes "Digitālā transformācija" 2.1. reformu un investīciju virziena "Valsts pārvaldes, tai skaitā pašvaldību, digitālā transformācija" 2.1.2.1.i. investīcijas "Pārvaldes centralizētās platformas un sistēmas" projekta "Nacionālā digitālo pakalpojumu koplietošanas centrālā platforma klientcentrētiem un proaktīviem e-pakalpojumiem sabiedrībai (Latvija.lv)" pases, centralizētās funkcijas vai koplietošanas pakalpojumu attīstības plānu apstiprināšanu
1.
Apstiprināt Eiropas Savienības Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna 2. komponentes "Digitālā transformācija" 2.1. reformu un investīciju virziena "Valsts pārvaldes, tai skaitā pašvaldību, digitālā transformācija" 2.1.2.1.i. investīcijas "Pārvaldes centralizētās platformas un sistēmas" (turpmāk – investīcija 2.1.2.1.i.) projekta "Nacionālā digitālo pakalpojumu koplietošanas centrālā platforma klientcentrētiem un proaktīviem e-pakalpojumiem sabiedrībai (Latvija.lv)" (turpmāk – projekts) pasi (1. pielikums), kā arī trīs centralizētas funkcijas vai koplietošanas pakalpojumu attīstības plānus –  "Personas datu pārlūkošanas pakalpojums" (2. pielikums), "E-pakalpojumu ietvara platformas kā pakalpojuma nodrošināšana" (3. pielikums) un "Vienreizes principa tehniskās sistēmas platforma kā pakalpojums iestādēm" (4. pielikums).
2.
Apstiprināt projekta izmaksas ne vairāk kā 9 418 752 euro apmērā, tai skaitā Eiropas Savienības Atveseļošanas un noturības mehānisma finansējumu investīcijai 8 064 000 euro apmērā un valsts budžeta finansējumu pievienotās vērtības nodokļa izmaksu segšanai ne vairāk kā 1 354 752 euro apmērā.
3.
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai uzaicināt finansējuma saņēmēju – Valsts reģionālās attīstības aģentūru – iesniegt projekta iesniegumu Eiropas Savienības Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna 2. komponentes "Digitālā transformācija" 2.1. reformu un investīciju virziena "Valsts pārvaldes, tai skaitā pašvaldību, digitālā transformācija" 2.1.2.r. reformas "Valsts IKT resursu izmantošanas efektivitātes un sadarbspējas paaugstināšana" 2.1.2.1.i. investīcijas nolūka "Digitālo pakalpojumu koplietošanas platformas attīstība, vienotās saziņas platformas attīstība un dokumentu pārvaldības platformu integrācija, Valsts un pašvaldības vienotā klientu apkalpošanas centru tīkla izvēršana un pakalpojuma sniegšanas atbalsta paplašināšana"  ietvaros.
4.
Projektu finansēt investīcijas 2.1.2.1.i. ietvaros, ja projekta iesniegums atbilst Ministru kabineta 2022. gada 14. jūlija noteikumos Nr. 435 "Eiropas Savienības Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna 2. komponentes "Digitālā transformācija" 2.1. reformu un investīciju virziena "Valsts pārvaldes, tai skaitā pašvaldību, digitālā transformācija" īstenošanas noteikumi" iekļautajiem nosacījumiem.
5.
Pēc projekta pabeigšanas noteikt projekta rezultātu tehniskās uzturēšanas izmaksas ne vairāk kā 335 271 euro apmērā 2026. gadā un ne vairāk kā 574 750 euro apmērā katrā nākamajā gadā. Nepieciešamo finansējumu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai pieprasīt papildus normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā, ievērojot Likuma par budžetu un finanšu vadību 9.1 panta otro daļu.
6.
Lai pēc projekta pabeigšanas nodrošinātu projekta rezultātu uzturēšanu, atbalstīt astoņu amata vietu izveidi Valsts reģionālās attīstības aģentūrā no 2026. gada 1. jūnija. Minēto amata vietu izveidei un uzturēšanai nepieciešamās izmaksas ne vairāk kā 320 106 euro 2026. gadā un 490 847 euro turpmāk ik gadu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai pieprasīt papildus likumprojekta par valsts budžetu kārtējam gadam un vidēja termiņa budžeta ietvara sagatavošanas un izskatīšanas procesā kopā ar visu ministriju un centrālo valsts iestāžu iesniegtajiem prioritāro pasākumu pieteikumiem atbilstoši valsts budžeta finansiālajām iespējām.
1.
pielikums
Ministru kabineta
2023. gada 6. jūlija
rīkojumam Nr.
422
Projekta pase
2.
pielikums
Ministru kabineta
2023. gada 6. jūlija
rīkojumam Nr.
422
Centralizētas funkcijas vai koplietošanas pakalpojumu attīstības plāns "Personas datu pārlūkošanas pakalpojums"
3.
pielikums
Ministru kabineta
2023. gada 6. jūlija
rīkojumam Nr.
422
Centralizētas funkcijas vai koplietošanas pakalpojumu attīstības plāns "E-pakalpojumu ietvara platformas kā pakalpojuma nodrošināšana"
4.
pielikums
Ministru kabineta
2023. gada 6. jūlija
rīkojumam Nr.
422
Centralizētas funkcijas vai koplietošanas pakalpojumu attīstības plāns "Vienreizes principa tehniskās sistēmas platforma kā pakalpojums iestādēm"