Nr.p.k.
|
Kritērijs | Punktu skaits kritērijā |
1. | Vides ilgtspēja – negatīvās ietekmes uz ūdeni, gaisu un augsni mazināšana, bioloģiskās daudzveidības veicināšana | 20 |
2. | Aprites ekonomika – efektīvāka ražošanas sistēma, uzglabāšana un iepakošana | 15 |
3. | Viedās tehnoloģijas – digitalizācija, robotizācija, mākslīgais intelekts | 10 |
4. | Atjaunīgie energoresursi, energoefektivitāte | 10 |
5. | Pievienotās vērtības radīšana vietējai izejvielai | 10 |
6. | Projekts ir nozares vai starpnozaru mērogā |
15 |
7. | Projekts ir uzņēmuma mērogā | 5 |
Kopā: | 85 | |
Minimālais punktu skaits, lai pretendētu uz atbalstu, ir 15 punkti. |
Ja pēc projektu iesniegumu sarindošanas atbilstoši atlases kritērijiem vairāki pretendenti iegūst vienādu punktu skaitu, priekšroka saņemt publisko finansējumu ir pretendentam, kas aptver lielāku sadarbības partneru skaitu. Ja sadarbības partneris ir biedrība, aprēķinā iekļauj arī to biedrības biedru skaitu, kuru komercdarbības joma pārsvarā ir zvejniecība, akvakultūra vai zivju, vēžveidīgo un mīkstmiešu pārstrāde un konservēšana.
[1] 1.prioritātes Veicināt ilgtspējīgu zvejniecību un ūdens bioloģisko resursu atjaunošanu un saglabāšanu 1.konkrētais mērķis Ekonomiski, sociāli un ekoloģiski ilgtspējīgu zvejas darbību stiprināšana.
[2] 2.prioritātes Veicināt ilgtspējīgas akvakultūras darbības, kā arī zvejniecības un akvakultūras produktu pārstrādi un tirdzniecību, veicinot pārtikas nodrošinājumu Savienībā 1.konkrētais mērķis Ilgtspējīgu akvakultūras darbību veicināšana, īpaši stiprinot akvakultūras ražošanas konkurētspēju, vienlaikus nodrošinot, ka darbības ilgtermiņā ir videi draudzīgas.
[3] 2.prioritātes Veicināt ilgtspējīgas akvakultūras darbības, kā arī zvejniecības un akvakultūras produktu pārstrādi un tirdzniecību, veicinot pārtikas nodrošinājumu Savienībā2.konkrētais mērķis Zvejniecības un akvakultūras produktu mārketinga, kvalitātes un pievienotās vērtības, kā arī šo produktu pārstrādes veicināšana.
Nr. |
Kritēriju grupa | Kritērijs | Punktu skaits kritērijā | Maksimāli iespējamais punktu skaits |
1. | Praktiskā darba pieredze pretendenta piesaistītajam ekspertam | Vismaz vienam ekspertam ir vairāk nekā piecu gadu praktiskā darba pieredze akvakultūrā | 20 | 20 |
Vismaz vienam ekspertam ir triju līdz piecu gadu praktiskā darba pieredze akvakultūrā | 10 | |||
2. | Projektā iesaistīto ekspertu kvalitāte | Piesaistīts eksperts no ārvalstu zinātniskās vai mācību iestādes | 20 | 20 |
3. | Praktisko nodarbību īpatsvars | Praktisko nodarbību īpatsvars ir 50 % no konsultāciju stundu skaita | 20 | 20 |
Praktisko nodarbību īpatsvars ir no 20 līdz 50 % no konsultāciju stundu skaita | 10 | |||
4. | Projektā paredzētas teorētiskās un praktiskas nodarbības ārvalstīs akvakultūras jomā | 10 | 10 | |
Kopā: | 70 | |||
Minimālais punktu skaits, lai pretendētu uz atbalstu, ir 10 punkti |
Ja, sarindojot projektu iesniegumus, to atlasē punktu skaits ir vienāds, priekšroka saņemt publisko finansējumu ir atbalsta pretendentam, kuram paredzēts lielāks teorētisko un praktisko nodarbību akadēmisko stundu skaits.
[4] 2.prioritātes Veicināt ilgtspējīgas akvakultūras darbības, kā arī zvejniecības un akvakultūras produktu pārstrādi un tirdzniecību, veicinot pārtikas nodrošinājumu Savienībā 1.konkrētais mērķis Ilgtspējīgu akvakultūras darbību veicināšana, īpaši stiprinot akvakultūras ražošanas konkurētspēju, vienlaikus nodrošinot, ka darbības ilgtermiņā ir videi draudzīgas.